donderdag 13 juni 2013

SiTU Harns Knipseldienst 5


De Raad der Hoeders besloot 8 kandidaten toe te laten tot de Iraanse presidentsverkiezingen op 14 juni. Grootste kanshebber lijkt vooralsnog Saeed Jalili, de belangrijkste nucleaire onderhandelaar van Iran, die het Westen de afgelopen jaren horendol maakte met zijn verwarrende en mistige manier van onderhandelen. Betalingsverwerker Equens ziet voorlopig af van het plan om de transactiegegevens van pinbetalingen te verkpen aan winkeliers. Aanleiding om dit plan in de ijskast te leggen, is voor het bedrijf “de maatschappelijke onrust, die is ontstaan.”

De komende tien jaar zal ruim 500 miljoen euro geïnvesteerd worden in de kenniseconomie van de provincie Limburg. Het geld is bedoeld voor onder andere een innovatiecentrum, betere opleidingen en een goede samenwerking met het bedrijfsleven. 165 miljoen wordt door de scholen in de provincie ingebracht. Horst Tappert , de Duitse acteur die jarenlang de rechercheur “Derrick” speelde, blijkt in de Tweede Wereldoorlog lid te zijn geweest van de Waffen-SS. Zelf beweerde hij, dat hij een onbelangrijke verpleger was geweest bij de Wehrmacht. Vogens de Duitse socioloog Becker behoorde “Derrick” tot de “SS-Totenkopf”, een elite-regiment. Tappert had de rang van grenadier, de laagste SS-rang, en werkte bij de luchtafweer. “SS-Totenkopf” was onder meer actief in de Oekraine. De “Boy Scouts of America” hebben ingestemd met het toelaten van homo's. Homoseksuele begeleiders worden nog wel geweigerd. In 2000 werd al eens geprobeerd om de toegang voor homoseksuelen bij de BSA voor de wet af te dwingen. Het Hooggerechtshof oordeelde toen, dat een vereniging mag weigeren wie zij wil.

Het nieuwe Sarsvirus dat al aan meer dan twintig mensen het leven heeft gekost, is een gevaar vor de gehele werel. Daarvoor heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gewaarschuwd. Directeur Margaret Chan zegt zich “grote zorgen te maken over het virus, dat “Middle East Respiratory Virus" (Mers) is genoemd. Christopher Lee bekend als de boze tovenaar Saruman uit de Lord of the Rings-trilogie, komt op 91-jarige leeftijd nog met een heavy metal-cd. De Duitse bondskanselier Angela Merkel is nog altijd de machtigste vrouw ter wereld, volgens de Forbes top-100. De Braziliaanse president Dilma Rousseff staat dit jaar twee. Op plek drie vinden we Melinda Gates, zakenvrouw en echtgenote van Microsoft-oprichter Bill Gates.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten